06 de març 2008

De Blanes a Cadaqués, molt tocat per la Tramuntana


Aquests dies de campanya he visitat tant les capitals, com els pobles petits de la demarcació de Girona: de la Cerdanya, a l’Alt Empordà; i del Ripollès, a la Selva. Tal com diu L’Empordà, de Josep Thió i Jaume Rufí, “...entre Blanes i Cadaqués...”.
Diuen que els empordanesos estem tocats per la Tramuntana, i potser és veritat que de vegades se’ns desperta un punt de rauxa. Jo, en aquesta ocasió he volgut fer un petit gest pel medi ambient, i portar a terme tots els quilòmetres d’aquesta campanya amb un vehicle híbrid, ecològic, que gairebé no emet CO2.
En certs moments, la circulació amb aquest cotxe “verd”, em produïa la sensació d’estar “tocat per la Tramuntana”, a l’exterior, per la retolació del vehicle, i a l’interior, per tota la tecnologia que incorpora en favor del planeta.
Fa uns anys, a aquelles persones que defensaven l’ecologia se’ls considerava, en certa mesura, “tocats per la Tramuntana”. Afortunadament, avui les coses ja es veuen diferents, i aquest és un valor reconegut, una consigna important per poder deixar als nostres fills la terra almenys en les mateixes condicions en què nosaltres l’hem trobat. Hem d’estar alerta perquè l’home no esdevingui un depredador dels recursos i que no es materialitzi l’auguri que diu que els nostres fills formaran part de la primera generació que viu pitjor que els seus pares. Una frase que ja circula i que contempla 10.000 anys de trajectòria d’homo sapiens.
Pel que fa a mi, em comprometo a defensar que les noves generacions visquin millor, i a fer tot el que sigui possible des del Senat. És molt important fomentar una major conscienciació mediambiental a títol individual, als ajuntaments, les autonomies, les nacions i els estats. A través de propostes concretes en matèria d’energies renovables, recursos fòssils, canvi climàtic i la seva afectació en el territori. Però també amb programes sobre biodiversitat, potenciació dels camins de ronda, el litoral, i la protecció del medi ambient.