12 de març 2008

“Nen, la política, pels polítics!”

Una vegada més tinc la impressió que ningú no l’ha encertada. Ni les enquestes de les empreses demoscòpiques més prestigioses del mercat, ni cap dels que hem estat a prop d’aquest procés electoral a títol individual. Amb tot, com sempre passa amb aquestes coses, estic segur que sortirà l’individu que recordi que “jo ja ho deia”.
La del passat diumenge ha estat una nit turmentosa, en què hem passat d’una majoria absoluta del PSOE, a una força que ha escurçat les distàncies amb el PP. Dilluns al matí CiU s’ha despertat amb la suma de l’onzè diputat. D’aquesta manera no només ha mantingut la seva presència al Congrés sinó que l’ha incrementada, i s’ha situat en una posició estratègica, matemàticament millor a l’anterior, al pacte prioritari en aquesta legislatura PSOE, IU, ERC, IC-V, que globalment ha perdut tres diputats.
Més enllà de la relativa sorpresa del PSOE cal destacar la gran patacada que ha sofert ERC, un aspecte que lamentem, perquè significa una disminució de la presència dels partits nacionalistes a Madrid. Una minva substancial, que s’hauria d’avaluar com a conseqüència dels pactes a Catalunya. Com diria un amic meu, “que s’ho facin mirar”.
Pel que fa al Senat, s’han confirmat totes les previsions. Es constata que l’aliança PSC, ERC i IC-V, encara és forta malgrat que ha perdut prop d’un 20% dels vots. Personalment vull aprofitar aquest espai donar les gràcies a tots els lectors que han donat suport a CiU, a la meva candidatura al Senat, i evidentment també a totes aquelles persones que han col·laborat i treballat en aquesta campanya.
Pel que fa al futur, només em queda assegurar que sigui quin sigui el meu destí professional, encara per discernir, seguiré fidel a la meva voluntat de treballar per catalans, gironins, empordanesos i escalencs, que són les persones que tinc més a prop. Seguiré servint al meu poble, la meva comarca i les terres gironines, com sempre he fet des de les diferents vessants en què he actuat, com a alcalde, diputat provincial i diputat al Congrés. Unes etapes que han significat una gran satisfacció per tota la feina duta a terme per casa nostra. Deixeu-me dir que sempre, totes aquestes facetes, les he volgut desenvolupar amb honestedat, lleialtat i bona fe. I com en tots els aspectes de la vida, sempre hi ha algú que hi troba pros i contres, però també per a ells he treballat. I si mai, sense saber-ho, he ferit algú, li demano disculpes.
Encara que pugui semblar estrany, per tots els anys que he dedicat a aquesta història, no em considero un polític. Sempre m’ha agradat més pensar que treballava com a gestor d’un poble, pels seus beneficis, pel seu futur. Per tant, ara més que mai prenen força les paraules que sentia a casa. Com deia el meu avi Solà, “nen, la política, pels polítics”.

* Article publicat al setmanari Empordà l'11 de març de 2008