02 de gener 2007

REGISTRE DE LA PROPIETAT, UN PAS MÉS

Poc a poc i bona lletra, això és el que ens deien quan érem petits, i és la fórmula que mirem d’aplicar a l’Escala, la d’anar fent les coses ben fetes, sense precipitacions però amb constància i fermesa. Una mostra d’això és que finalment ens han concedit un registre de la propietat amb seu municipal. Aquesta bona notícia ha estat fruit, entre d’altres, de nombroses actuacions a Madrid amb els responsables, aprofitant la meva condició de diputat al Congrés.
D’aquesta manera hem aconseguit un èxit més per a la vila, el reconeixement que es mereix per ser la “capital” no reconeguda, del territori entre l’Alt i el Baix Empordà. I és que encara que formalment no tingui aquesta distinció, a la pràctica funciona com a centre neuràlgic dels municipis que no estan a tocar de les capitals; com ara l’Armentera, Sant Pere, Albons, Bellcaire, Saus-Camallera, la Tallada, Verges, Tor, Viladamat, o Ventalló; pels diversos, funcionals, i complets serveis que ofereix: els nuclis comercials, el CAP, la piscina coberta municipal, l’institut, o el jutjat de pau en són un exemple.
D’aquesta manera, ben aviat, totes les persones que hagin de fer una compra-venda, o una consulta; de qualsevol pis, local comercial o finca, podran fer les gestions necessàries a l’Escala, sense estar obligats a desplaçar-se a Girona, estalviant-se temps i diners. El que deia: una bona notícia, resultat d’una bona gestió.

* Article publicat al setmanari Empordà el 25 de desembre de 2006