29 de maig 2007

La democràcia

La democràcia no és cap joc, ben al contrari. És la nostra forma de govern, la menys dolenta, segons diuen els entesos. Aquest diumenge al nostre país hi ha hagut la darrera cita a les urnes per escollir els representants municipals, i aquest resultat no ha afavorit al nostre grup a l’Escala. En aquesta ocasió el percentatge de població que ha fet ús del seu dret democràtic, un 58,15% ha volgut que es produís un canvi de govern. A què es deu? Aquesta és una pregunta a la qual buscarem respostes en els propers dies.
No obstant hi ha una cosa evident, la ciutadania, amb la suma de cadascuna de les voluntats, de vegades escull representacions governamentals capricioses. Potser podríem dir que es mou per modes, i ara tot apunta que volia un canvi. Sembla ser que a l’Escala els governs es mouen per cicles no superiors als dotze anys. CiU ha estat governant durant la vila durant aquest darrer període, i abans ho havia fet el PSC el mateix període de temps. Ara la població ha volgut un altre canvi, i per la nostra part no podem fer res més que acceptar-lo.
Els tres mandats en què he estat alcalde de l’Escala he treballat pel seu bon funcionament. I encara que no estigui de moda dir-ho, ho he fet de bona fe. Amb els equips que hem format en cada període hem treballat per portar desenvolupament, futur, benestar i equilibri a la vila. Però sembla que ara el poble vol alguna cosa diferent i així ho ha manifestat a les urnes.
En cada mandat hem treballat amb el cap pel municipi i també en campanya ens hem esmerçat per recordar a tothom que teníem força i energia per seguir portant “l’Escala al cor”, com deia el nostre eslògan. Per treballar i cuidar aquesta vila marinera que tant estimem. Ara cal deixar pas a un altre equip, i sigui des de la posició que sigui estarem sempre amatents a les necessitats del poble.
Des d’aquest espai voldria donar les gràcies a totes les persones que han votat, que han fet ús del seu dret, i que han manifestat la seva voluntat democràticament, encara que l’opció escollida no hagi estat la nostra. Crec que és important recordar-ho perquè encara hi ha un important volum de població, gairebé un 42%, que ha preferit l’abstenció, que l’ha convertit en el partit majoritari.
Evidentment, vull agrair de forma especial el suport de totes les persones que ens han votat, que una vegada més ens han donat la seva confiança, l’esforç que han fet militants i simpatitzants, i la gran tasca que han portat a terme cadascun dels membres de la llista. A tots, moltes gràcies.

* Article publicat al setmanari Empordà el 29 de maig.