23 de maig 2007

Presentació de les Converses

Josep Antoni Duran i Lleida, secretari general de CiU, ha prologat el meu primer llibre, titulat Converses a peu dret i l’ha descrit com “les tertúlies del cafè de la vella Europa posades en format de llibre, però ubicades en diferents punts de la meravellosa geografia de l’Escala: la Platja, el Passeig, la Riba, un bar, una botiga, o al mateix despatx de l’alcalde, entre d’altres”.
Aquest treball s’ha presentat aquest cap de setmana a la Riba petita de l’Escala, en una típica taula rodona de bar amb peu de ferro forjat i acabada en marbre blanc, com algunes de les que surten a les Converses, i que representa l’essència de tants cafès on a totes hores hi trobem tertúlies com les que hi ha en aquest llibre.
El valor de la conversa va molt més enllà de l’intercanvi de paraules, i fomenta l’enriquiment mutu perfilant aspectes i definint idees. En aquesta ocasió la ficció del diàleg m’ha servit per fer autocrítica, per reproduir molts arguments que anaven contra mi mateix. Com va dir l’exregidora Mari Dubé, companya durant més de deu anys a l’Ajuntament de l’Escala, que va ser l’encarregada de presentar el llibre, en aquest llibre “ha estat massa crític amb ell mateix”. I després de “renyar-me” públicament per aquest excés, va explicar que “ha tingut la pell massa fina per alguns comentaris negatius de la gestió, però que no són coses importants que preocupin als escalencs”.
Les Converses a peu dret són un volum que recull tots els articles publicats des del 2003 i fins ara a la revista local L’Escalenc. Unes col•laboracions fetes en format de diàleg, en què sempre hi apareixo jo mateix amb un interlocutor diferent a cada article. Un estil que vol ser de lectura àgil, amena i que per això escull el format de conversa per fer més agradable la lectura al seu públic.

Aquest llibre vol ser també un recull de l’activitat i les polèmiques polítiques que han sorgit a l’Escala al llarg d’aquest període. I que ja veurem si tenen continuïtat. Dependrà de la resposta que tinguin els ciutadans, en la seva cita a les urnes, diumenge que ve. Amb la seva decisió diran si cal seguir amb aquest format, amb què ha escrit l’alcalde de l’Escala, o si cal derivar a un altre tipus.

* Article publicat al setmanari Empordà, el 22 de maig de 2007