19 de juny 2007

VOT EN BLANC

Dissabte passat a l’Escala es va tancar un cicle de dotze anys de govern de CiU. Es va finalitzar una etapa de treball intens, de procurar per l’interès general, de transparència, de direcció per valors... per començar-ne una altra.
La grandesa de la democràcia permet que cada quatre anys els ciutadans examinem els nostres governs i a través del vot fem sentir la nostra veu. En aquesta ocasió l’Escala ha demanat un canvi, s’ha decantat cap a d’altres opcions.
Tot el respecte i la submissió que sentim vers al nostre sistema polític fa que acceptem i no vulguem alterar la voluntat del poble i que per això no haguem buscat una altra combinació que aritmèticament permeti un govern diferent on no hi hagi lloc per a la llista més votada.
En l’acte formal d’investidura de dissabte passat vàrem ser conseqüents amb el nostre posicionament. I després de votar en la investidura vàrem fer una explicació de vot, del nostre posicionament a l’acte.
Entenent que ha de governar la vila el partit més votat, acceptant els resultats de les eleccions; però demostrant el nostre desconcert pel canvi d’actituds que han provocat els resultats electorals. D’aquesta manera, per respecte al mapa representatiu, i en protesta als objectius que han deixat de treballar per l’interès municipal, els regidors de CiU vàrem votar en blanc. Hauríem pogut fer ús d’altres opcions. Ens hauríem pogut votar a nosaltres mateixos, com van fer el PSC, ERC i IC-V ara fa quatre anys. Però aquesta opció hauria desvirtuat el nostre discurs.
Ens hauria agradat votar al PSC, si aquest partit hagués tingut una actitud de correspondència igualitària al tracte que va rebre quan la situació era la mateixa però a la inversa. Aquesta és l’opció que hauríem recolzat si haguéssim arribat a un acord de govern, sense condicions, i sense l’exclusió d’altres formacions. Una entesa que comptaria amb la representació d’un major nombre de voluntats. Hauríem recolzat la posició que mantenia el PSC abans de les eleccions. Una voluntat que ha desaparegut quan s’ha convertit en la força més votada. Un canvi que ens situa a l’oposició. Una posició que exercirem amb cortesia, elegancia, honestedat. De forma reflexiva, rigurosa, i dedicada. Com sempre hem fet posarem per davant de tot els interessos de l’Escala i dels escalencs, per damunt dels beneficis partidistes i personals. I a diferència del que han fet d’altres.
Abans d’acabar vull felicitar els nous regidors i donar l’enhorabona al nou alcalde. Vull donar-li ànims per treballar molt pel futur l’Escala, perquè és el mateix que farem nosaltres, des d’una altra posició.

*Article publicat al setmanari Empordà el 19 de juny de 2007.